Ağız ve Diş

Lamine Kaplama Diş Sistemi

Lamine Kaplama Diş Sistemi

Lamine Kaplama Nedir?

Lamine kaplamalar, dişlerin ön tarafına yapıştırılan 0,3 ila 0,5 mm kalınlığında (bir madeni paranın yaklaşık yarısı kadar) çok ince cam seramiklerdir.

Lamine kaplamalar, dişlerinin görünümünü iyileştirmek isteyenlerin ilk tercihidir. Lamine kaplamalar, renklenmiş, kırılmış, aşınmış, şekil bozukluğu veya yanlış hizalanmış dişlerde, diastema (dişler arasındaki boşluk) kapatmada, eski renklenmiş dolguların değiştirilmesinde uygulanır.

Parlatıcılar ve Kaplamalar Arasındaki Farklar

Geleneksel laminat kaplamalarla karşılaştırıldığında, lumineer’ler (ultra ince kaplamalar) daha ince ve daha yarı saydamdır.

Lumineer’lara genellikle hazırlıksız kaplamalar denir. Bu, diş taşlamaya gerek olmadığı anlamına gelir.

Kaplamaların Avantajları

Lamine kaplamalar, diş kronlarıyla karşılaştırıldığında çok konservatif bir tedavi seçeneğidir, Kaplamaların dişlerde çok daha az kırpılması gerekir (minimal invaziv restorasyon).

Ancak geleneksel diş kronlarının çok daha fazla kırpılması gerekir.

Hastalar çoğunlukla diş düzeltme işleminden sonra ağrı bile duymazlar. (Kırpılmış katman 0,3 ila 0,5 mm’dir).

Lamine kaplamalar, seramik yüzeyleri sayesinde lekelenmeye ve erozyona karşı üstün direnç gösterirler, dolayısıyla renk atmazlar.

Türkiye’de laminate veneer ile hastalara daha doğal ve estetik bir gülüş kazandırmayı amaçladık.

Lamine kaplamalar, doğal bir diş yapısı gibi doğal bir flüoresans sergiler ve ışığı emer, yansıtır ve iletir ancak diş kronları doğal bir floresan göstermez, bu nedenle diş kronları doğal dişler gibi görünmez.

Dokularla uyumu mükemmeldir ve yüzey özellikleri doğal dişlere çok benzer.

Kaplamalar İçin Kaç Ziyaret Gerekir?

Kron uzatma operasyonu (pembe estetik) veya başka bir diş tedavisine ihtiyacınız yoksa genellikle haftada 2 veya 3 seans tamamlanır.

Kaplama Tedavisi Ağrılı mı?

Tedavi öncesi hassasiyet sorunu olmayan kişilerde işlem sırasında ağrı olmaz veya minimal hassasiyet olabilir.

Tedavi Sonrası Kaplamaların Bakımı Nasıl Yapılır?

Diş kaplamaları, kaplamalarda sorun olmadığından emin olmak için sadece düzenli fırçalama ve diş ipi kullanımı ve düzenli diş ziyaretleri gerektirir.

Neden Türkiye’de Kaplama Yaptırmalıyım?

Türkiye sağlık turizminde popüler bir yer. Türkiye’de laminate veneer fiyatları batılı ülkelere göre çok daha uygun olmakla birlikte tedavinin kalitesi de değişmemektedir.

Tedavi süreci daha fazla ziyaret gerektirebilir. O zaman bile tedavi ücreti Europa şehrinden daha ucuz olacaktır. (lamine kaplamalar ne kadar)

Ekibimiz, Türkiye’de laminat veneer konusunda çok fazla deneyime sahiptir.

Gülüş Tasarımı Nedir?

Gülüş tasarımı, hastalara daha doğal ve güzel bir gülüş kazandırmak için uygulanan farklı diş işlemlerinin birleşimidir.

Her hastanın gülüş tasarımı, hastaların yüz şekli, dudak ve ten rengi ile uyumlu olarak, hastaların ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilir.

“Beyaz Estetik” ile yapılacak uygulamalar ile dişlerin estetik görünümü amaçlanır.

Pembe Estetik ile diş etlerine estetik bir görünüm kazandırılması amaçlanır.

Gülüş Tasarımı Nasıl Gerçekleştirilir?

Tedaviye başlamadan önce hastaların yüz ve dişlerinin çeşitli açılardan fotoğrafları çekilir, dişlerin ölçüleri alınır ve dijital olarak kişiye özel gülüş tasarımı hazırlanır.

Bu gülüş tasarımını hastaların dişlerine geçici dolgu malzemeleri ile uygulayabiliyoruz.

Böylece bu deneme gülüşü ile hastalar tedaviye başlamadan önce bitmiş restorasyonları görebilirler. Hastalar endişelerini, beklentilerini ve tedavi planını diş hekimleri ile tartışabilirler.

Bu işlemlere mock up tekniği denir.

Orijinal restorasyonları aynı anda e-max kaplamalar, e-max kaplamalar, zirkonya kaplamalar veya kompozit kaplamalar ile yaptıktan sonra pembe estetiği sağlamalıyız.

Beyaz estetiği ile birlikte diş eti seviyelerinin uygun pozisyona getirilmesi gerekir, eğer hasta dişlerin sadece renginden memnun değilse, diş beyazlatma gülüş tasarımı için yeterli olacaktır.

Gülüş Tasarımı İçin Neden Türkiye’yi Seçmelisiniz?

Gülüş tasarımını Türkiye’de rutin olarak yapıyoruz, bu konuda çok tecrübeliyiz. Gülüş tasarımı Avrupa ve Amerika’ya göre Türkiye’de daha ucuz (Gülüş tasarımı ne kadar)

Gülüş Tasarımı İşlemi Ne Kadar Sürer?

Hastalar pembe estetiğe ihtiyaç duyuyorsa, diş eti hizalaması veya kuron uzatma gerekmiyorsa üç hafta sürebilir, gülüş makyajı bir haftada tamamlanır.

Gülüş Tasarımı Hangi Sorunları Çözer?

  • Doldurma ve kuronlardan eski restorasyonlar
  • Dişler arasındaki boşluklar
  • sakızlı gülümseme
  • diş renk değişikliği
  • Yontma, kırık, yanlış hizalanmış dişler
  • Eksik diş
  • Yüz şekli deformasyonları
  • Diş boyutunda uyumsuzluklar

Türkiye’de Bir Gülüş Estetiğinin Maliyeti Ne Kadardır?

Gülüş tasarımı maliyeti her hasta için farklıdır ve tedavi planına göre değişir.

Ne kadar çok diş tedavisi yapılırsa, fiyat o kadar yüksek olacaktır. Temel olarak kullandığımız malzemeye bağlıdır; e-max, zirkonyum, porselen veya kompozit.